PRIRODNI IZBOR WELLNESS-SR doo Subotica

PRIRODNI IZBOR WELLNESS-SR doo Subotica

17. 03. 2012.

Zašto je COLON CLEANSE tako važan?

Debelo crevo je jedan od primarnih organa u telu odgovoran za detoksikacioni proces. Zdravo telo ima prirodnu sposobnost da eliminiše toksine iz tela, kojima smo izloženi svakodnevno. Štetne materije kao što su bakterije, pesticidi, prehrambeni aditivi, zagađivači okoline, lekovi i hemikalije se filtriraju kroz interni detoksikacioni proces i eliminišu se kroz naša creva. Amonijak, je otpad nuzproizvod metabolizma nastao probavom protein, bakterijskom fermentacijom hrane obrađene u sistemu za varenje, i može se izvršiti detoksifikacija samo u zdravom sistemu za varenje. Ljudsko telo može uzeti samo toliko. Nakon Drugog svetskog rata pojavom upotrebe pesticida koji je prvi put dizajniran za povećanje proizvodnje poljoprivrednih kultura. Pesticidi, fungicidi i herbicidi bili su u početku slavljen kao čudo moderne nauke. Od kada su izumljeni, 55 godina stara upotreba pesticide u poljoprivredi zagadila je našu vodu, tlo, vazduh i hranu. Izloženost pesticidima i industrijskim hemikalijama koje se nalaze u našem okruženju mogu preopteretiti telo i onemogućiti prirodnu sposobnost da se ispravno eliminišu toksini iz tela.
Prva odbrambena linija tela je zdravo debelo crevo. Međutim naš unutrašnji detoksikacioni proces može da se sruši od: preteranog izlaganja zagađivačima okoline u našem vazduhu, hrani i vodi, lošoj ishrani, nedostatak unošenja adekvatnih vlakana, prekomerna upotreba alkohola i kofeina, veliki stres, nedostatak vežbanja, preterano korišćenje antibiotika i lekova na recept. Kada se u telu unutrašnji detoksikacioni proces sruši, toksini cirkulšu u krvi umesto da budu eliminisani kroz debelo crevo, što izaziva bolesti probavnih organa i dovodi do drugih ozbiljnih zdravstvenih poremećaja.
Stvara se stanje toksičnosti i tada Colon Cleanse postaje jedan od najvažnijih koraka u detoksikaciji. Tradicionalni sistemi lečenja kao što su Ayurveda, kineska biljna medicina ili zapadni način lečenja biljem, oduvek su smatrali unutrašnje čišćenje kao sastavni deo održavanja zdravog načina života. Prema tradicionalnoj istočnjačkoj medicini, potreba za čišćenje može da se manifestuje simptomima kao što su umor, troma probava, gorušica, nadutost, zatvor, zapušenje sinusa, kožne bolesti (poremećaji), bol u zglobovima, bolovi u mišićima, glavobolja i još mnogo toga. U svetu punom toksina iz životne sredine koji deluju iznutra i spolja, naša tela mogu koristiti pomoć bilja, koje poboljšava čišćenje debelog creva, čišćenje organa koji pomažu vlastiti prirodni detoksikacijski proces.

Colon Cleanse letak