PRIRODNI IZBOR WELLNESS-SR doo Subotica

PRIRODNI IZBOR WELLNESS-SR doo Subotica

27. 06. 2013.

Čišćenje creva

Koja je metoda najdelotvornija? Šta je najbolje za naše zdravlje?

Čišćenje creva je kontroverzna tema, pošto na ovu temu postoji velika razlika u mišljenju čak i među alternativnim lekarima.

Jedni smatraju da je redovno čišćenje creva apsolutno neophodno zbog održavanja dobrog zdravlja i preporučuju metode kao što su klistir ili Hidro kolon terapija.

Drugi tvrde, da je čišćenje creva - prirodan mehanizam našeg tela, koji ne smemo remetiti, a pripomoći mu možemo samo pravilnom ishranom.

Najnovija istraživanja pokazuju da procedura poznata kao čišćenje creva može dovesti do opasnih neželjenih efekata.

Čišćenje debelog creva, poznato i kao hidrokolon terapija ili kolonoterapija veoma je popularan tretman. Najčešće se izvodi u spa centrima, a podrazumeva ispiranje debelog creva vodom kroz cevčicu koja se smešta u rektum.

Iako je pročišćavanje creva već vekovima unazad poznat metod za oslobađanje organizma od toksina, nije dokazano da zaista ima efekta.

S druge strane, mnogi spa centri koji nude ovu uslugu nemaju obučeno osoblje. Tretmane obavljaju priučeni tehničari koji imaju završenu samo srednju školu.

Naučnici smatraju da nije potrebno sprovoditi ovakve radikalne metode i propuštati 60 litara vode kroz debelo crevo. Postoji dobar razlog zašto odlazimo u toalet i ako to činimo redovno, znači da smo zdravi. Priroda sve čini sama.

Najvažnije je da se hranimo zdravo i da vežbamo redovno.

Više na stranici: http://debelocrevo.com/